Inspraakavond en VVE Informatiebulletin 2

Vanavond was het dubbel pret: zowel naar een Westerhaghe fase 2 informatieavond als een dikke nieuwsbrief van de VVE in de bus.

Wat kwam ik te weten op de informatieavond? Nou, toch wel iets dat ook voor ons, toekomstige (en in mijn geval ook huidige) buurtbewoners interessante zaken:

De sloop begint in mei, de bomen worden voor 1 mei gekapt in verband met het broedseizoen (leermoment uit fase 1). De bouw begint in oktober, en dan wordt ook de doorgang voor het normale verkeer naar Plan de Hoek (het vervolg van de Boslaan zeg maar) afgesloten, alleen het bouwverkeer heeft dan een jaar lang toegang tot de bouwplaats. Alle snelverkeer dient om te rijden, en zal ongeveer 5 minuten langer doen over de route naar hun woning (een jaar lang dus).

De oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2009. Dan zal ook de brug worden aangelegd, want Westerhage fase 1 en fase 2 worden dan door een flinke sloot water van elkaar gescheiden, en er komt een brug die het wegverkeer doorgang verleent. Enige discussie ontstond omdat deze brug voorlopig maar 1 stoep kent, hetgeen voor de voetgangers (kinderen die naar de Julianaschool gaan, ouderen die straks in fase 2 wonen!) enig risico oplevert, te meer omdat nu al niet aan de 30 km/uur wordt gehouden, en straks de weg zo te zien aan het geschetste traject nog meer uitnodigt tot ‘scheuren’. Enig nadenken betreffende toekomstige verkeersremmende maatregelen werd dan ook vanuit de omwonenden geeist.

Ook ontstond bezorgdheid over stofontwikkeling tijdens de sloop en bouw, omdat dit ook tijdens sloop en bouw van fase 1 voor ongemak heeft gezorgd. Helaas ook voor ons ziet het er naar uit dat men zich alleen aan de vereiste maatregelen zal houden en niet voor extra screens zal zorgen. Voor bewoners van toren F / Buxus nog even speciaal geinformeerd naar de afstand waarop het bouwverkeer zich vanaf de toren zal bevinden: dit zal 7 a 8 meter zijn. Zij die op de lagere verdiepingen van Buxus wonen, zullen volgens mij het meest van de bouwactiviteiten merken.

Uiteraard gaat ook aan deze fase een heel traject van vergunningprocedures vooraf, dus of alles volgens de hierboven geschetste tijdsplanning zal verlopen lijkt me een kwestie van afwachten….

En dan de nieuwsbrief van de VVE, een lekker dik exemplaar! Alleen wel met name dik door de bijlagen, waardoor ik met name werd overvallen door een gevoel dat ik beter helemaal niets met of op mijn muren kan doen, eerst een half jaar moet luchten, niets met water mag aanraken de eerstkomende tijd en dan daarna beter alles elke week kan schoonmaken omdat ik anders geen recht tot klagen heb…. Zucht!

Maar verder natuurlijk leuk om te horen dat we 10 procent korting krijgen bij een Leidse meubelzaak, ik ga er zeker a.s. zaterdag een kijkje nemen maar de eerste indruk op de website was: duur spul! Ik wist niet dat deze meubelzaak bestond dus dank voor de tip, altijd leuk om ideeen op te doen.

Maar waar blijven nou die zonweringoffertes? Die zitten al maanden in de pen! Nu wordt er weer gezegd dat ‘zodra er meer bekend is, we zullen worden gexefnformeerd’. Over een maand is de eerste oplevering al (als de planning nog klopt? hierover niets in de nieuwsbrief…)! Je kunt je geld toch maar 1 keer uitgeven, en van wat ik ervan begrijp zijn de kosten voor buitenzonwering voor een ‘doorsnee’ appartement toch zo’n 5000 euri. Misschien kan je voor een gedeeltelijke ‘bedekking’ kiezen? Maar is het dan ook niet handiger dat we eerst een zomertje afwachten, en daarna in een VVE vergadering aangeven wie er voor xe9xe9n van de offrerende partijen gaan? Dan weet je tenminste waar je je geld aan uitgeeft (en kun je nog even sparen). Maar goed, ik draaf door misschien.

Terug naar de les: Oplevering: opleverbijstand door zoiets als Vereniging Eigen Huis. Die geven korting als ze meer dan 1 woning per dag kunnen ‘doen’. Kunnen we geen opleverpoule-tjes maken? Als er per verdieping wordt opgeleverd is het technisch mogelijk om zo’n opleverkeuring ook per verdieping tegelijk te laten doen, dus die VEH-deskundige kan dan meteen door naar de buren (schijnt bij 4 keuringen zo’n 25 euro per opleveringskeuring te schelen).

Mochten er mensen zijn die dit de moeite waard vinden, dan open ik een apart weblog-item: Opleverkeuringen, waarop men zich desnoods anoniem kan aanmelden met verdieping en toren, en zodra er twee of meer mensen van dezelfde verdieping en toren zijn, kunnen ze mij een mailtje sturen via het mailformulier, dan stuur ik (moet uiteraard dan minimaal 2 mailadressen hebben) ze aan elkaar door… Of men moet bij het reageren al zijn mailadres opgeven, dat kan uiteraard ook, maar niet iedereen wil dat.

Maar wie weet denken jullie waar hebben we het over: peanuts…. als je aan alle meerwerkprijzen gewend bent geraakt :-)) Dan is het nog een leuke manier om aan de mailadressen van je buren te komen…..

Noot: wanneer Vereniging Eigen huis meerdere klanten op een dag in hetzelfde appartement doet, wordt automatisch de korting verrekend, hiervoor hoef je je van te voren niet aan te melden! Da’s dan een meevaller voor degenen die het niet verwachtten….

Verlichte naamborden: Geweldig, en eigenlijk een ‘must’. Kijk bijvoorbeeld eens naar het kleinere appartementencomplex aan het begin van de Spinozalaan, daar staat de naam ook in sierlijke (alhoewel niet verlichte) letters op de gevel. Lijkt me een top-idee om deze verlichte (met in de verschillende “huiskleuren” uitgevoerde energiezuinige ledverlichting?) namen op elke gevel te hebben. Ook handig voor avondbezoek :-))

Ik hou er mee op, het is alweer morgen…. reacties altijd welkom!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s