Kopersbijeenkomst SpiritWonen

Vanavond werden we weer wat wijzer, althans, sommigen onder ons.
Anderen werden wat verwarder, onzekerder en misschien zelfs minder blij met de aankoop, en sommigen gaan, denk ik, van de koop afzien.

Gisteren kregen de meesten van ons een schrijven van de notaris of we wilden tekenen voor een uitstel van de termijn voor het onherroepelijk verklaren van de bouwvergunning. Deze heb ik toch maar getekend en vanavond al afgegeven, ondanks alle opgeworpen leeuwen en beren door meerdere personen in de zaal. Als het even tegenzit, kan het nog anderhalf jaar duren voor de bouwvergunning onherroepelijk wordt verklaard! Maar als indicatie komt er binnen een week of wat een voorlopige uitspraak van de rechtbank in Den Haag op een schorsingsverzoek van de bouwvergunning, wat in elk geval een idee geeft of de bouw gewoon door kan gaan.

Er waren nadrukkelijk een aantal mensen met favoriete stokpaardjes, die al bij de vorige vergadering naar voren waren gekomen, daar niet afdoende waren beantwoord en nu weer een rondje om de kerk reden.

Een van die stokpaard-beren is dat je absoluut geen leidingkje mag verleggen in de badkamer. Hiermee waren veel mensen totaal niet blij (en als dat zo blijkt te zijn, ik ook niet hoor). Voornamelijk de onflexibele houding of regelgeving bij individuele wens tot aanpassing van de appartementen leidde tot veel protest en geargumenteer.

Sommigen waren het niet eens met het voorzitterschap van Spiritwonen de komende 2 jaar van de VVE. Beter een bestuur dat weet waar het over gaat dan een stelletje goedbedoelende amateurs, ook al zullen beslissingen soms niet naar ieders individueel belang uitvallen, maar meer naar kostenbesparing en haalbaarheid. Merendeels is het wantrouwen waardoor men ‘eigenaren’ in het bestuur wil. Maar er is uiteraard ook wel iets voor te zeggen, alleen heb ik zelf het idee dat wantrouwen ongegrond is.

Vandaag zaten ook (twee) uitnodigingen in de bus voor de eerste paal bijeenkomst op 4 november, en een uitnodiging voor een vergadering van het bewonersplatform waar de ‘ogen en oren’ een keer bij aanwezig mogen zijn. Dus de komende weken heb ik weer wat om naar uit te kijken.

Advertisements

2 thoughts on “Kopersbijeenkomst SpiritWonen

  1. Na het afgeven van de bouwvergunning, ook al is die nog niet onherroepelijk, mag er worden gebouwd, en dus geheid. Eigenlijk verwacht men dat er gewoon doorgebouwd kan worden, deze week doet de rechter voorlopig uitspraak, en als dat is: klacht lijkt ongegrond te zijn, dan maag men gewoon doorgaan.

  2. Wat werd er gezegd over het feit dat er wel al geheid wordt?
    Mbt de VVE, bij mij is het ook zo dat gedurende de bouwperiode de bewoners nog niet in het bestuur komen. Lijkt me eigenlijk ook wel logisch.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s